MeetUp070 is in het leven geroepen door enthousiaste vrijwilligers die allemaal in het onderwijs werkzaam zijn. MeetUp is geen nieuw initiatief maar komt over vanuit andere grote steden in Nederland en is dus een beproefd recept. MeetUp070 zoekt de verbinding tussen verschillende lagen van het onderwijs, van onderwijzers op de basisschool tot wetenschappers op de universiteit binnen Den Haag.

Den Haag is het middelpunt van de politiek. Dezelfde politiek die de afgelopen jaren vaak op een negatieve manier in het daglicht kwam als het ging over onderwijs. Zo zijn er nog altijd onderwijzers uit het basisonderwijs aan het staken en worden er volgens vele te weinig initiatieven gestart om het niveau van het onderwijs écht te verbeteren.

Laten wij als docenten/ onderwijzers/ wetenschappers/ receptionisten/ conciërges en alle andere sterkhouders van het onderwijs ons hard maken voor óns onderwijs!

Tijdens de eerste MeetUp070 op dinsdag 17 april 2018 heeft Joop Berding het al even kort aangestipt. De controlecultuur is mogelijkerwijs ontstaan vanuit een wantrouwen in het onderwijs. Een wantrouwen in onze professionaliteit en kwaliteit. Het feit dat een school alles in staat stelt een ‘excellente’ school te zijn door alle vinkjes te behalen zegt natuurlijk voldoende.

Praat mee, denk mee en samen maken wij het onderwijs een stukje beter!

Op dinsdag 21 mei 2019 wordt er een volgende MeetUp070 georganiseerd. Het thema is er één die altijd van toepassing lijkt te zijn in het onderwijs; zet de leerling aan. Motiveren en activeren blijft een belangrijk en uit eigen ervaring een lastige klus, veel leerlingen zijn bezig met het aantal likes, Fortnite of welk spel dan ook of met vriendinnetjes en vriendjes. Hoe kan het onderwijs aansluiten aan deze altijd veranderende leefwereld?

21 mei gaan we het hier gezamenlijk over hebben, met een interessante keynote en verschillende workshops gaan we samen nadenken over oplossingen.

Ben jij er bij? Meld je aan via ons Google formulier.

Zelf een workshop geven?

Stuur een mail naar: Maarten Thissen