Alle trossen los en in volle vaart vooruit! Op woensdag 29 maart nemen we de ruimte om in gesprek te gaan met elkaar. We leren over het uitzetten van (nieuwe) koersen binnen onderwijs en de kracht die je daarvoor nodig hebt. Hoe houd je koers? Hoe neem je mensen hierin mee? Welke kaders spelen een rol en hoe ga je hiermee om? Spraakmakende en enthousiaste onderwijsmensen klimmen op de zeepkist, waarna je ze het hemd van het lijf mag vragen tijdens een interactief vervolg.

We zijn te gast op het ROC Nijmegen aan de Campusbaan 6.

Programma

19.30 uur: inloop

20.00 uur: inleiding

20.10 uur: op de zeepkist

Het thema van onze MeetUp024 komt recht uit het hart van Astrid Arts, schoolleider van Montessorisschool Dukenburg. Zij vertelt ons wat zij in relatief korte tijd, samen met haar team, heeft kunnen bereiken door heldere koers, kracht en kaders. Astrid is in 2015 in Nijmegen gestart en is een van de grondleggers van het vernieuwende onderwijsconcept van basisschool De Fonkeling in Berghem, waar “samen leren, inspireren en motiveren” centraal staat.

Specialist op het gebied van gepersonaliseerd leren Jan Fasen en onderwijskunstenaar Sjef Drummen ontwikkelden samen met hun co-founders Agora, onderdeel van Niekée in Roermond. Deze innovatieve scholengemeenschap viert op 10 maart haar tweede lustrum. Agora wil als vernieuwingsschool een radicaal andere manier aanboren om kinderen over de hele wereld heen te laten leren. Het concept berust op 3 pijlers, richt zich op alle leerlingen van vmbo tot en met vwo en stelt de leervraag van het kind ultiem centraal.

Leren, groeien en schitteren zijn belangrijke elementen op het Citadel College in Lent: een jonge en moderne school met oog voor talenten en leerbehoeften van haar leerlingen. Wouter Middendorp, Matthijs Drummen en Bram Verweij nemen ons mee in hun visie op waardevol onderwijs dat is gericht op de toekomst: een maatschappij die staat te springen om flexibele mensen met een brede ontwikkeling, die weten wat ze kunnen, wat ze willen en die zichzelf kennen.

Info over onze andere (MBO)gasten op de zeepkist volgt! Houd onze site dus in de gaten.

20.30 uur: interactief vervolg in groepen

21.15 uur: plenaire terugkoppeling en Open Space

21.55 uur: afsluiting met mogelijkheid tot follow-up en naborrelen

Aanmelden kan vanaf nu: klik hier

Collega’s of vrienden met passie voor onderwijs? Neem ze mee en stuur de bovenstaande link door!

We hopen je te mogen begroeten op 29 maart.

Advertisements